AMERIČKI MUFLON print za uramljivanje (art. p-7044)

690 RSD

AMERIČKI MUFLON

Reprodukcije giclee print iz izdanja Džona Džejmsa Odubona Životnje Amerike (19. vek)

Reprodukcije Žikle :

 • Visokokvalitetna pigmentna štampa
 • Visoka rezolucija početnih skenova
 • Kolor menedžment
 • Fina detalizacija slike
 • Postojanost boje na slici od 100 godina
 • Gramatura papira od 180 do 300 g / m2
 • Sopstvena biblioteka slika za štampu
 • Unikatne antične gravure iz privatnih kolekcija dostupne za Vaš izbor
Dimenzije
Kolicina

“Životinje Amerike” je veoma poznato izdanje ilustracija životinjskog sveta u umetnosti. Sa jedne strane ovo su precizne slike životinja koje su imale svoj habitat u Severnoj Americi. Sa druge strane ove gravure su vrh grafičke umetnosti i često arhitekte i dekorateri biraju ove slike za dekor stana, dnevne, dečije ili radne sobe. 

Autor Džon Džejms Odubon se rodio u kraju koji se sada zove Haiti. Njegov otac - francuski kapetan Žan Odubon je od samog starta spremao sina za karijeru trgovca, kupio mu je farmu u Filadelfiji i čak našao finansijskog partnera. Ali mladi Džon je bio zaljubljen u prirodu i posebno u crtanje. On nije dobio obrazovanje u umetnosti, ali njegova strast ka slikanju i praksa svaki dan od mladih nogu su opredelili njegov talanat. Odubon je dobio cilj da nacrta sve vrste ptica Severne Amerike… Kad je postalo jasno da njegov album akvarelnih crteža ptica može da bude nešto veće od hobija, Odubon je ostavio ženu i dvoje dece u Americi i otputovao u Englesku gde je počeo da traži istomišljenike ali i investicije za izdavanje svoje knjige. Njegov uspeh na izložbi u Liverpulu dao mu je šansu da pronađe finansije za štampanje “Ptica Amerike”. Među njima koji su podržali Odubona bilo je mnogo aristokrata iz Evrope koji su svaki mesec dobijali po pet odličnih gravura raznih formata i tako su skupljali svoj album od 400 slika… Životinje Amerike kao izdanje pojavilo se već posle uspeha Ptica Amerike. Za Odubona bilo je mnogo važno da ptice i životinje izgledaju potpuno prirodno u svom ambijentu. Boje, kompozicija, kvalitet crteža i štampe, ručno bojenje akvarelom su vrhunski, zahvaljujući čemu su “Ptice Amerike” i "Životinje Amerike" najlepše i najpopularnije knjige o prirodi Amerike. 

Grafička dela ili visokokvalitene reprodukcije žikle su elegantni dekorativni elementi enterijera. Starinske gravure, mape, botaničke ilustracije prostoriju čine zanimljivom, prikazuju ukus njenog korisnika, ispunjavaju dom stilom, a dekor - smislom. Giclee print lako se uklapa u svaki enterijer sa ostalim dekoracijama. 

 • Kopije verodostojne originalima
 • Štampa po narudžbini : dimenzije po želji (print on demand)
 • Uramljivanje žikle printova po želji
 Ram i paspartu ne dolaze uz proizvod, ali uramljivanje možete dodatno naručiti preko e-maila : pošaljite nam poruku na [email protected] pre naručivanja, mi ćemo predložiti opcije ramova.
p-7044

No customer reviews for the moment.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ili Reset password